SEPETTEKİ ÜRÜNLERİM
2 Ürün
İstanbul Eğitim Akademi Logo
Eğitimler

12 Kasım 2019'da Intel® Edge AI Burs Programı'nı, profesyonel geliştiricilere bilgisayar vizyonu ve yapay zeka için yeni nesil beceriler konusunda eğitmek için duyurdu. Bugün, IoT Geliştiricileri için Intel® Edge AI'nin Nanodegree programının artık herkese kayıt için açık olduğunu gururla paylaşıyoruz.

“Intel® ile işbirliğimiz, öğrencilerin en yeni AI teknolojilerinin dağıtımını en üst düzeyde öğrenmelerini ve kendi alanlarında büyümeleri için eğitim kaynaklarına sınırlı erişimi olanlara yardım etmelerini sağlayacak.”Bu programın amacı, yüksek öğrenim bilgisayar vizyonu ve derin öğrenme çözümlerinin geliştirilmesini ve konuşlandırılmasını hızlandırmak için gelişmiş öğrenme, özellikle derin öğrenme ve bilgisayar görme ile ilgilenen profesyonel geliştiricileri güçlendirmektir.


EDGE AI NEDİR?

Edge Computing, işlemleri bulutta çalıştırmak yerine cihazın kendisinde yerel olarak çalıştırır. Bu azaltılmış hesaplama süresi, verilerin çok daha hızlı işlenmesini sağlar, verileri bulut tabanlı bir sunucuya aktarma güvenlik riskini ortadan kaldırır ve veri aktarım maliyetini ve bant genişliği kesintilerinin performansı bozma risklerini azaltır.

Nesnelerin İnterneti Grubu Intel® Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jonathan Ballon, “Tarihsel olarak, öğrenciler bulut için derin öğrenme modellerinin nasıl oluşturulacağını ve uygulanacağını öğrendiler. “Yeni nesil AI geliştiricilerinin verilerin fiziksel dünyada üretildiği yere gitmesini sağlıyoruz: Uçta. Modellerin uç cihazlara doğrudan dağıtımını optimize etmek için güç, ağ bant genişliği ve gecikme, değişen bilgi işlem mimarileri ve daha fazlası gibi benzersiz kısıtlamalar hakkında bilgi gerekir. Bu sınıfın sunduğu beceriler, öğrencilerin çeşitli alanlarda gerçek dünyadaki uygulamaları öğrenmelerini sağlayacaktır. ”

GERÇEK DÜNYA UYGULAMALARI

Bu programın amacı, yüksek öğrenim bilgisayar vizyonu ve derin öğrenme çözümlerinin geliştirilmesini ve konuşlandırılmasını hızlandırmak için gelişmiş öğrenme, özellikle derin öğrenme ve bilgisayar görme ile ilgilenen profesyonel geliştiricileri güçlendirmektir.

Bilgisayar vizyonu ve yapay zeka, fabrika montaj hatlarından ve perakende envanter yönetiminden, acil bakım tıbbi görüntüleme ekipmanlarına (X-ışını ve CAT taramaları gibi) her şeye güç sağlamada etkili oluyor. Dronlar, güvenlik kameraları, robotlar, cep telefonlarında yüz tanıma, kendi kendine giden araçlar, diğerleri arasında bu teknolojiyi de kullanıyor. Ballon'a göre, oluşturulan verilerin% 70'i kenarda olduğundan ve bunların sadece yarısı genel buluta gideceğinden, geri kalanı farklı bir geliştirici gerektiren kenarda depolanacak ve işlenecek. ( VentureBeat ) Edge Yapay Zeka (AI) yazılım pazar büyüklüğünün 2018'de 355 Milyon $ 'dan 2023 yılına kadar 1.152 Milyar $' a, 27 Yıllık Yıllık Büyüme Oranında (CAGR) büyüyeceği tahmin ediliyor. %. (MarketWatch )

Python Uzmanlık Eğitimlerimizi Keşfedin
Python uzmanlık eğitimlerimizi inceleyin.

IOT GELİŞTİRİCİLERİ İÇİN INTEL PEDGE AI NANODEGRE PROGRAM AYRINTILARI

IoT Geliştiricileri için Intel® Edge AI Nanodegree Programı, öğrencileri geliştiricilerin uygulama mantığıyla entegre edilmiş yüksek seviyeli bir C ++ veya Python çıkarım motoru API'sı aracılığıyla önceden eğitilmiş derin öğrenme modellerini dağıtmasına izin veren OpenVINO ™ Toolkit'in Intel® Dağıtımı'nı tanıtacak. Evrişimli sinir ağlarına (CNN) dayalı olarak, OpenVINO ™ Toolkit'in Intel® Dağıtımı, mezunların çeşitli heterojen Intel® mimarilerinde uygulama performansını en üst düzeye çıkararak hızlı, verimli derin öğrenme iş yükleri sunmasını sağlar. Öğrenciler ayrıca , iş yüklerini en yeni Intel® donanım ve yazılım kümesinde geliştirmek, test etmek ve çalıştırmak için Intel® DevCloud for the Edge'den yararlanabilirler .